Χαρτί: Αυτά τα 8 είδη είναι ανακυκλώσιμα – Τι πρέπει να ξέρετε

1967

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που θέλουν μεν να ανακυκλώσουν σωστά, αλλά μπερδεύονται από πού πρέπει να ξεκινήσουν. Παρακάτω, λοιπόν, ακολουθεί ένας γενικός οδηγός για το πώς μπορείτε να ανακυκλώσετε σωστά το χαρτί.

Το πιο σημαντικό στην ανακύκλωση χαρτιού είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει μόλυνση στον κάδο ανακύκλωσης. Αυτό σημαίνει ότι τα μπουκάλια και τα δοχεία πρέπει να είναι καθαρά από όλα τα υγρά και τα υπολείμματα. Επομένως, πρέπει να ξεπλένετε όλα τα δοχεία τροφίμων, όπως τα γιαούρτια, οι σάλτσες, κτλ. Οποιαδήποτε τροφή, αναψυκτικό, κτλ. που μπαίνει στο χαρτί το καθιστά ανακυκλώσιμο και μπορεί να καταστρέψει και ολόκληρο το περιεχόμενο του κάδου δέμα.

Χάρτινες κούτες

Με τις online αγορές να κατακλύζουν πλέον την καθημερινότητά μας, έχουμε περισσότερες κούτες από ποτέ. Τα χάρτινα αυτά κουτιά συσκευασίας είναι εντελώς ανακυκλώσιμα, δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε την ταινία και τις ετικέτες, σίγουρα, όμως, θα πρέπει να τα σπάσετε σε μικρότερα κομμάτια.

Πριν μπεiτε στη διαδικασiα ανακyκλωσης, προσπαθhστε να τα επαναχρησιμοποihστε h να βρεiτε τοπικeς επιχειρhσεις που να δeχονται μεταχειρισμένες κούτες αποστολhς για τις δικeς τους ανaγκες.

Καφέ χαρτί

Το καφέ χαρτί είναι ανακυκλώσιμο, αλλά και πάλι πριν από την ανακύκλωση, δείτε αν κάποιος άλλος μπορεί να το πάρει και να το ξαναχρησιμοποιήσει. Μπορείτε να το κρατήσετε για να τυλίξετε χαλιά, για ετικέτες φαγητών σε ένα πάρτι ή ακόμα και για τη συσκευασία δώρων!

Χαρτί εκτυπωτή

Το χαρτί που βγαίνει από τον εκτυπωτή, οι λογαριασμοί, τα σημειωματάρια, όλα αποτελούν ανακυκλώσιμα υλικά. Το ενδιαφέρον είναι ότι το τσαλακωμένο χαρτί ίσως είναι πιο δύσκολο να ανακυκλωθεί, αλλά και πάλι είτε τσαλακωμένο, σκισμένο ή διπλωμένο το πιθανότερο είναι να θεωρείται ανακυκλώσιμο.

Περιοδικά

Τα περιοδικά, ακόμα κι εκείνα με γυαλιστερό χαρτί, είναι ανακυκλώσιμα! Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση καλό θα είναι να εξετάσετε αν μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε αυτό το υλικό πριν το ανακυκλώσετε.

Κουτιά πίτσας

Συνήθως το κάτω μέρος του κουτιού της πίτσας είναι πολύ λιπαρό για να ανακυκλωθεί, επομένως, καλό θα είναι να διαχωρίσετε το πάνω και το κάτω μέρος του κουτιού της πίτσας. Το λιπαρό κάτω μέρος του κουτιού μπορεί να κομποστοποιηθεί και το πάνω να μπορεί να ανακυκλωθεί κανονικά.  

Εφημερίδες

Οι εκτυπώσεις των εφημερίδων είναι απόλυτα ανακυκλώσιμες και κομποστοποιήσιμες!

Κουτιά δημητριακών

Αυτά τα κουτιά είναι ανακυκλώσιμα, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει το πλαστικό σακουλάκι, εάν υπάρχει!

Φάκελοι

Εάν έχετε χάρτινους φακέλους αφαιρέστε τα πλαστικά στοιχεία πριν την ανακύκλωση. Παρόλο που η μόλυνση από ένα τέτοιο μέγεθος δεν θα ήταν μεγάλη, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρείτε το χαρτί όσο το δυνατόν καθαρότερο!