L’Oréal: Μπουκάλια από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό

880

Η L’Oreal επιβεβαίωσε ότι οι φιάλες του προϊόντος Paris Elvive θα κατασκευάζονται πλέον από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό, την ίδια ημέρα που η μάρκα Maybelline ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με την TerraCycle.

Ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της γυναικείας περιποίησης και των καλλυντικών ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία που απευθύνεται στους καταναλωτές με στόχο τη βελτίωση της ανακυκλωσιμότητας και της συλλογής των συσκευασιών της. Ως μέρος αυτού, η εταιρεία Maybelline New York ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Βιώσιμες λύσεις, καλύτερος πλανήτης

Η εκστρατεία Make-Up, Not Make Waste θα διεξαχθεί σε συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων TerraCycle, δημιουργώντας περισσότερες από 1.000 τοποθεσίες σε όλα τα καταστήματα Tesco, Sainsbury’s, Superdrug και Boots του Ηνωμένου Βασιλείου όπου οι  καταναλωτές θα μπορούν να επιστρέφουν και να ανακυκλώνουν άδεια προϊόντα μακιγιάζ, ανεξάρτητα από το εμπορικό σήμα.

Μια εκστρατεία μάρκετινγκ θα εκπαιδεύσει και θα ενθαρρύνει τους καταναλωτές να βρουν τον πλησιέστερο σταθμό ανακύκλωσης μέσω ενός διαδραστικού χάρτη, ενώ η TerraCycle θα συλλέγει τα απόβλητα από τα καταστήματα, τα οποία στη συνέχεια θα καθαρίζει και θα ανακυκλώνει πλήρως. 

Επιπλέον, η L’Oreal ανακοίνωσε ότι τα μπουκάλια Paris Elvive θα κατασκευάζονται πλέον από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό. Η κίνηση θα εξοικονομήσει 900 τόνους πλαστικών ετησίως – ισοδύναμο με το βάρος των 38 εκατομμυρίων μπουκαλιών.

Η L’Oreal Paris Elvive προσφέρει, επίσης, χρήματα στην πρωτοβουλία Recycle Now για ανακύκλωση περισσότερων ειδών περιποίησης για καθεμία από τις πρώτες 100.000 θεραπείες μαλλιών Elvive που θα πωλούνται στο Boots.

«Σε όλο το δίκτυο των εμπορικών σημάτων μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλάζουμε και τα δύο προϊόντα μας για να κάνουμε τις συσκευασίες πιο βιώσιμες και πραγματοποιούμε σημαντικές επενδύσεις για να επιτρέψουμε και να εμπνεύσουμε τους καταναλωτές να ανακυκλώσουν προϊόντα ομορφιάς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της L’Oréal UK & Ireland, Vismay Sharma.

«Ως ηγέτης της αγοράς ομορφιάς, πιστεύουμε ότι έχουμε ευθύνη να καθοδηγήσουμε τους καταναλωτές να κάνουν βιώσιμες επιλογές. Οι φιλοδοξίες του προγράμματος L’Oréal για το μέλλον είναι να ενδυναμώσουμε όσους βρίσκονται σε όλη την αλυσίδα αξιών μας – τόσο καταναλωτές όσο και προμηθευτές – να μειώσουν και το δικό τους περιβαλλοντικό αποτύπωμα», προσθέτει ο κ. Sharma.

Για το μέλλον

Τον Ιούνιο, η L’Oréal παρουσίασε ένα εντυπωσιακό σύνολο στόχων βιωσιμότητας, δεσμευεμόμενη να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2025, να μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές άνθρακα, να χρησιμοποιήσει 100% ανανεώσιμες πηγές και να διασφαλίσει ότι όλες οι πλαστικές συσκευασίες προέρχονται από ανακυκλωμένες ή βιολογικές πηγές.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής, η L’Oreal επιβεβαίωσε ότι έως το 2030 θα προμηθεύει το 100% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στη συσκευασία της από ανακύκλωση ή πηγές βιολογικής προέλευσης έως και θα μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 50% ανά τελικό προϊόν, σε σχέση με το 2016 .

Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης μια μεγάλη οικονομική δέσμευση για την ΕΚΕ τον Μάιο. Το πρόγραμμα L’Oreal for the Future  είναι ένα «πρόγραμμα αλληλεγγύης» κοινωνικής και περιβαλλοντικής απόκρισης που στοχεύει να συμβάλει στην αναγέννηση των κατεστραμμένων οικοσυστημάτων και στην πρόληψη της κλιματικής αλλαγής, ενώ παράλληλα υποστηρίζει τις ευάλωτες γυναίκες κατά τη διάρκεια της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, 50 εκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας, με την L’Oréal να στοχεύει στην ανάπτυξη λύσεων και νέων επιχειρηματικών μοντέλων που ενισχύουν την ανακύκλωση και τη διαχείριση των πλαστικών απορριμμάτων.