Διαλογή απορριμμάτων με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

616

Με τις μονάδες διαλογής και ανακύκλωσης να απαιτούν συνεχώς υψηλότερα επίπεδα αυτοματισμού, η Tomra Sorting Recycling παρουσιάζει την τεχνολογία νέας γενιάς που θα λύσει τα χέρια του επαγγελματία.

Τον Ιούνιο του 2020 και εν μέσω της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, η Tomra Sorting Recycling παρουσίασε σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω διαδικτύου την τεχνολογίας νέας γενιάς “Autosort” και “Autosort Speedair”.

«Το θέμα με το οποίο τιτλοφορείται η νέα γενιά προϊόντων “The ‘Symphony of all Sorts’ επιλέχθηκε γιατί αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο η τελευταία γενιά Autosort και τα συμπληρωματικά του προϊόντα δημιουργούν μια τέλεια εναρμονισμένη συμφωνία για τη διαλογή κάθε είδους απορριμμάτων με εξελιγμένη ακρίβεια και εκλεπτυσμένη λειτουργία», εξηγούν οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

Βασιζόμενη στα θετικά σχόλια που έχει ήδη λάβει από τους επαγγελματίες, η εταιρεία αναμένει υψηλά επίπεδα ενδιαφέροντος για το πιο προηγμένο μοντέλο της νέας γενιάς συστημάτων της, το οποίο μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα σε οποιαδήποτε υπάρχουσα ή νέα διαδικασία διαλογής, όπως επιβεβαιώνει ο μεγάλος αριθμός αρχικών πιλοτικών έργων.

Εξελιγμενη διαλογη απορριμματων με ακριβεια και πληρη αυτοματισμο

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, το μηχάνημα αυτό «έχει τη δυνατότητα διαχωρισμού των υλικών, τα οποία είναι δύσκολο ή και αδύνατο πολλές φορές να διαχωριστούν με τη χρήση συμβατικών τεχνολογιών». Στη νέα έκδοση περιλαμβάνεται ως βασικός εξοπλισμός η τεχνολογία “Sharp Eye”, η οποία αυξάνει την απόδοση του φωτός διατηρώντας το ίδιο επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας, ενισχύει την ευκρίνεια της διαλογής και βελτιώνει τον διαχωρισμό στοιχείων που είναι δύσκολο να στοχευθούν.

Η μονάδα ενσωματώνει επίσης την τελευταία και βελτιωμένη έκδοση της πατέντας της Tomra Sorting Recycling με την ονομασίαFlying Beam”, που αποτελεί τεχνολογία αισθητήρων. «Η καλύτερη απόδοση φωτός διευκολύνει την υψηλότερη απόδοση σε χαμηλό λειτουργικό κόστος, η συμπαγής σχεδίαση επιτρέπει την ευέλικτη και εύκολη εγκατάσταση, ενώ η βελτιωμένη απόδοση φωτεινών σημάτων έχει ως αποτέλεσμα τη βελτιωμένη ανίχνευση», αναφέρει η εταιρεία.

Στις συνοδευτικές τεχνολογίες που επιλέγονται προαιρετικά περιλαμβάνεται και το νέο “Deep Laiser”, μέσω του οποίου, η αναγνώριση αντικειμένων επιτρέπει βαθύτερη ευκρίνεια διαλογής, βελτιώνοντας την απόδοση της διαδικασίας. «Ένας άλλος τομέας εφαρμογής είναι η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης μέσω του Deep Learning», τόνισε η εταιρεία και διαβεβαίωσε ότι η τεχνική που ανέπτυξε η Tomra είναι ένα από τα πρώτα πλήρως ενσωματωμένα συστήματα Deep Learning στην αγορά.