Χαρτί: Πώς να το ανακυκλώσετε σωστά στο σπίτι

640

Το χαρτί είναι ένα υλικό που συσσωρεύεται με απίστευτους ρυθμούς σε κάθε σπίτι. Εφημερίδες, περιοδικά και απλές σελίδες ή έγγραφα που εκτυπώνετε από τον υπολογιστή σας είναι πιθανότατα οι κύριοι υπεύθυνοι γι’αυτό.

Και ενώ η ανακύκλωση παλαιών χάρτινων προϊόντων στον κάδο ανακύκλωσης που παρέχεται από τον δήμο ή η απόρριψη χαρτιού σε ένα τοπικό κέντρο ανακύκλωσης βοηθά το περιβάλλον, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ανακυκλώνετε χαρτί στο σπίτι και οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να αγοράσετε λιγότερο χαρτί όπως για παράδειγμα χαρτοπετσέτες.

Δείτε πώς

1. Επαναχρησιμοποιήστε τις εφημερίδες για την απορρόφηση οσμών. Η τσαλακωμένη εφημερίδα μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση δυσάρεστων οσμών από αντικείμενα όπως παπούτσια και τσάντες γυμναστικής, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στη διατήρηση του σχήματός τους. Στη συνέχεια η εφημερίδα μπορεί να ανακυκλωθεί και να επανεπεξεργαστεί κανονικά.

2. Μετατρέψτε τις εφημερίδες και τις μεγάλες σελίδες περιοδικών σε υλικά περιτυλίγματος για δώρα και μικρά αντικείμενα. Οι σελίδες εφημερίδων και περιοδικών, ειδικά τα πολύχρωμα τμήματα, είναι ένας τρόπος να τυλίξετε ένα δώρο, εξοικονομώντας έτσι και τα χρήματα που θα δίνατε για χαρτί περιτυλίγματος.

3. Καθαρίστε τα παράθυρά σας με παλιές εφημερίδες. Συνδυαστικά με υγρό διάλυμα καθαρισμού παραθύρων, το χαρτί της εφημερίδας θα δώσει στα παράθυρά σας λάμψη χωρίς γρατζουνιές. Επίσης, δεν έχει χνούδια, επομένως δεν αφήνει υπολείμματα στα παράθυρά σας, όπως τα πανιά ή τα χαρτιά κουζίνας.

4. Γυαλίστε παπούτσια και ασημένια σκεύη με εφημερίδα. Εάν χρησιμοποιείτε βερνίκι παπουτσιών ή γυαλίσματος, θα πρέπει να απορρίψετε την εφημερίδα αφού τελειώσετε με τη χρήση.

5. Φτιάξτε κρεβάτι για τα ζωάκια σας με σελίδες παλιών εφημερίδων. Η εφημερίδα είναι καλύτερη από το πριονίδι ή το άχυρο ως κρεβάτι για τα ζώα, επειδή είναι ανθεκτική στα βακτήρια και δεν είναι τοξική.

6. Διατηρήστε φρούτα και λαχανικά με παλιές εφημερίδες. Τυλίγοντας ένα φρούτο όπως μια ντομάτα ή μια μπανάνα σε ένα κομμάτι εφημερίδας βοηθάτε στην επιτάχυνση της διαδικασίας ωρίμανσης. Η εφημερίδα παγιδεύει το φυσικό αέριο που απελευθερώνεται από τον καρπό που προκαλεί την ωρίμανση.

7. Δώστε παλιά έγγραφα, κομμάτια χαρτιού στα οποία εκτυπώσατε οδηγίες ή άλλες πληροφορίες που δεν χρειάζεστε πλέον στα παιδιά σας για να ζωγραφίσουν εκεί. Τα παλιά περιοδικά είναι επίσης εξαιρετικά για χαρτί mache και άλλα έργα τέχνης για παιδιά. Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε σελίδες με μία μόνο εκτυπωμένη πλευρά για πράγματα όπως λίστες σουπερμάρκετ και άλλων υποχρεώσεων.

Tip

Τα χαρτιά post-it με κολλώδη επιφάνεια και τα χαρτιά που έχουν συρραφεί ή μόνιμα κοπεί μπορούν να ανακυκλωθούν μαζί με τα υπόλοιπα ανάμικτα χαρτιά. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης έχουν τη δυνατότητα να αφαιρούν κόλλες και μολυσματικούς παράγοντες από προϊόντα χαρτιού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανακύκλωσης.