Συσκευασίες: 4 τρόποι να επαναχρησιμοποιήσετε τα προϊόντα ομορφιάς

787

Αν οι εταιρείες και οι δημοτικές υπηρεσίες της περιοχής σας δεν σας δίνουν τη δυνατότητα να ανακυκλώσετε τα προϊόντα ομορφιάς σας, μπορείτε απλώς να τα… επαναχρησιμοποιήσετε! Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παλιά προϊόντα μακιγιάζ και ομορφιάς σας με έναν εντελώς νέο τρόπο, αλλάζοντας τον σκοπό χρήσης της κάθε συσκευασίας.

#1:Χρησιμοποιηστε τα παλιά δοχεία στα ταξίδια σας

Αντί να ρίξετε τα χρησιμοποιημένα προϊόντα ομορφιάς στον κάδο ανακύκλωσης, μπορείτε απλώς να επαναχρησιμοποιήσετε τις συσκευασίες τους. Ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιοποιήσετε περισσότερο τα άδεια προϊόντα είναι να τα μετατρέψετε σε δοχεία ιδανικά για ταξίδι. Ενδεικτικά, ένα μικρό δοχείο πούδρας προσώπου μπορεί να περιέχει την αγαπημένη σας κρέμα προσώπου, τα σφουγγαράκια και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείτε για την περιποίηση σας.

#2: Επαναχρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι από άρωμα ως βάζο

Μπορείτε να εξοικονομήσετε τα χρήματα που δίνετε για την αγορά νέων βάζων για λουλούδια ή άλλα είδη διακόσμησης, χρησιμοποιώντας μεγάλα δοχεία κα και μπουκάλια αρώματος για τα λουλούδια σας. Η ιδέα δεν είναι αφορά μόνο στο πνεύμα οικονομίας και στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά ένας πολύ καλός τρόπος για να αναδείξετε τη δημιουργική σας πλευρά με τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Αυτό είναι που λέμε ένας έξυπνος τρόπος να «σκεφτόμαστε πράσινα»!

#3: Καθαρίστε τη μάσκαρα

Αντί να πετάξετε τα άδεια σωληνάρια της μάσκαρας όταν τελειώνει, μπορείτε να τα καθαρίσετε και να τους δώσετε μια νέα θέση στη ρουτίνα ομορφιάς σας. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, την παλιά σας μάσκαρα σαν βουρτσάκι για τα φρύδια ή σαν εργαλείο εφαρμογής των extension για βλεφαρίδες.

#4: Αποθηκεύστε τα δοχεία με αντλία και ψεκασμό

Μήπως έχει ένα προϊόν που ανήκει στα αγαπημένα σας αλλά θα θέλατε να διαθέτει μια αντλία ή μπουκάλι ψεκασμού για να χρησιμοποιείται πιο εύκολα σαν σπρέι; Κρατήστε τα βολικά μπουκάλια ακόμα και όταν το ίδιο το προϊόν εξαντληθεί και χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε πιο πρακτικές συσκευασίες για τα αγαπημένα σας προϊόντα.