Η Circular in Motion στοχεύει τα ανακυκλωμένα πλαστικά

508
Ανακύκλωση πλαστικών

Η Circular in Motion επιδιώκει να παρέχει στην αγορά τα μέσα για να πετύχει τους στόχους αειφορίας ανακυκλωμένου περιεχομένου στις εταιρείες.

Η ευρωπαϊκή διαδικτυακή πλατφόρμα που εδρεύει στην Ολλανδία ξεκινά με πλαστικά καθώς εισάγει την διαδικτυακή της πλατφόρμα «για πώληση και αγορά βιώσιμων υλικών» σε μια προσπάθεια «να βοηθήσει τους χειριστές, από δήμους και εταιρείες κάθε μεγέθους και βεληνεκούς, να μεταβούν από τη γραμμική στην κυκλική οικονομία».

«Στην Ευρώπη παρατηρείται ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης των δευτερογενών πρώτων υλών και αυτό είναι που πρέπει να το γεφυρώσουμε», λέει η Leila Oksanen, επικεφαλής εμπορικών συναλλαγών της Circular in Motion. «Θέλουμε να βοηθήσουμε τις εταιρείες να συνδεθούν, να δημιουργήσουν επιχειρηματικές προτάσεις και αλυσίδες γύρω από τη βιωσιμότητα. Είμαστε βέβαιοι ότι η προσβάσιμη ηλεκτρονική αγορά μπορεί να προσφέρει συγκεκριμένη ώθηση στην ευρωπαϊκή κυκλική οικονομία, και φυσικά και πέρα ​​από τα σύνορα της ΕΕ», προσθέτει η κ. Oksanen.

Η ίδια συνεχίζει λέγοντας πως η πλατφόρμα Circular in Motion στοχεύει να «βοηθήσει στην αντιστοίχιση της προσφοράς και της ζήτησης του περιεχομένου από ανακυκλωμένες και ανανεώσιμες πρώτες ύλες και να καταστήσει δυνατή την συμμετοχή όλων των ειδών λειτουργιών, μεγάλων και μικρών, στην κυκλική οικονομία».

Μετάβαση στο μέταλλο και το ξύλο

Παρόλο που η πρώτη απόπειρα της πλατφόρμα ξεκίνησε με πλαστικά και χημικά προϊόντα, η Circular in Motion λέει ότι σκοπεύει να διαφοροποιηθεί και σε άλλες δευτερεύουσες πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένων των μετάλλων και των υλικών με βάση το ξύλο, για να προσφέρει μια «ασφαλή και τυποποιημένη αγορά πρώτων υλών».

Όλα τα υλικά που πωλούνται και αγοράζονται στην πλατφόρμα είναι ανιχνεύσιμα σε όλη την αλυσίδα αξίας. Οι αγοραστές μπορούν να δουν το «ιστορικό, τις προδιαγραφές και την απόδειξη προέλευσης» του υλικού μέσω συναλλαγών που είναι «πιστοποιημένες και ασφαλείς μέσω blockchain», σύμφωνα με την Circular in Motion.

Η πλατφόρμα κυκλοφόρησε ως έκδοση beta έως την 1η Μαρτίου 2021, επιτρέποντας στους χειριστές να συμμετέχουν και να λειτουργούν δωρεάν μέχρι και εκείνη την ημερομηνία.