Παπαρούνες από πλαστικά μπουκάλια «χρωματίζουν» το δρόμο

1185
Παπαρούνες από πλαστικά μπουκάλια

Μια κατασκευή από περισσότερες από 1.000 παπαρούνες, κατασκευασμένες από βαμμένα πλαστικά μπουκάλια, έκανε την εμφάνισή της σε κυκλικό κόμβο στους δρόμους του Sutton στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο κάτοικος της περιοχής, Ben Penfold είπε ότι το χωριό ήθελε να δημιουργήσει μια έκθεση από «100% ανακυκλωμένα υλικά» κι έτσι εκατοντάδες άνθρωποι έκοψαν τους πάτους από χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια στο σχήμα των φύλλων της παπαρούνας, στη συνέχεια τα έβαψαν κόκκινα ώστε να μοιάζουν με το λουλούδι και τα τοποθέτησαν στον κεντρικό κυκλικό κόμβο Sutton Remembrance του χωριού.

Παπαρούνες από πλαστικά μπουκάλια

Στο κέντρο της έκθεσης υπάρχει ένας ξύλινος σταυρός με στεφάνι από πλαστικές παπαρούνες και ένα στρατιωτικό κράνος.

Παπαρούνες από πλαστικά μπουκάλια

Η Rev Mary Hancock, από την Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στο χωριό, είπε: «Αυτή η εικόνα είναι χαρακτηριστική, όταν κάποιος εισέρχεται στην περιοχή, και αναδεικνύει το πολύ καλό ομαδικό πνεύμα και την προτίμηση στην ανακύκλωση και τη δημιουργική επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων που έχουν οι κάτοικοι του Sutton».

Η όλη δημιουργία έχει να κάνει με τον εορτασμό της 11 Νοεμβρίου, της λεγόμενης Remembrance Day, που είναι ημέρα μνήμης για τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.