Ναι, ανακυκλώνουμε και τους φακέλους!

807

Αν μέχρι σήμερα δεν ήσασταν σίγουροι για το αν μπορείτε να ανακυκλώσετε τους φακέλους που χρησιμοποιείτε, μάθετε ότι ναι, οι περισσότεροι φάκελοι είναι και αυτοί ανακυκλώσιμοι.

Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένος ο φάκελος είναι αυτό που καθορίζει το πώς θα ανακυκλωθεί, καθώς επίσης και η περιοχή κατοικίας καθενός, καθώς οι υπηρεσίες διαφέρουν ανάλογα με τις εκάστοτε τοπικέw αρχές.

Όσον αφορά στην πλειοψηφία των χάρτινων φακέλων, μπορούν να ανακυκλωθούν με τον παραδοσιακό τρόπο διαλογής απορριμμάτων στο σπίτι, ενώ άλλοι, όπως οι φάκελοι με φυσαλίδες, θα πρέπει να μεταφέρονται σε ένα σημείο ανακύκλωσης συγκεκριμένων υλικών. Υπάρχουν και περιπτώσεις, ωστόσο, που τέτοιου είδους φάκελοι δεν είναι ανακυκλώσιμοι.

Οι απλοι χαρτινοι φακελοι ανακυκλωνονται οπωσ ολα τα χαρτινα αντικειμενα – διαφορετικη ειναι η περιπτωση των φακελων με φυσαλιδεσ

Γιατί να ανακυκλώσετε τους φακέλους

Η ανακύκλωση υλικών είναι σημαντική στη σύγχρονη εποχή, καθώς οι αλλαγές στον τρόπο ζωής έχουν οδηγήσει σε τεράστια ποσότητα σκουπιδιών και απορριμμάτων, με εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Οι χώροι υγειονομικής ταφής καταλαμβάνουν χώρο και εκπέμπουν επικίνδυνα αέρια που οδηγούν σε ρύπανση, ενώ πολλά από τα απόβλητα χρειάζονται πολλά χρόνια να αποσυντεθούν, θέτοντας σε κίνδυνο την πανίδα και ρυπαίνοντας ωκεανούς.

Με την ανακύκλωση μπορούμε να μειώσουμε τον αριθμό των χώρων υγειονομικής ταφής και να διατηρήσουμε τους φυσικούς πόρους για τις μελλοντικές γενιές. Η χρήση ανακυκλωμένων υλικών απαιτεί επίσης πολύ λιγότερη ενέργεια από την κατασκευή τους με μη επεξεργασμένα υλικά. Η ανακύκλωση χαρτιού εξοικονομεί περίπου το 60% της ενέργειας που απαιτείται σε σύγκριση με τη χρήση πρώτων υλών!