Βίντεο: Γιατί οι πλαστικές σακούλες δεν ανήκουν στην κλασική ανακύκλωση

2491
πλαστικές σακούλες και ανακύκλωση

Η πρόθεση των ανθρώπων που πετούν τις πλαστικές τους σακούλες στον κάδο της ανακύκλωσης είναι σαφώς καλές. Το ίδιο ισχύει και για εκείνους που συγκεντρώνουν τα ανακλώσιμά τους σε μια πλαστική σακούλα και τα πετούν όλα μαζί στον ίδιο μπλε κάδο.

Επειδή, όμως, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θέλουμε να αναλύσουμε την πρόθεση, αλλά το σωστό και το λάθος στην ανακύκλωση, πρέπει να πούμε ότι οι πλαστικές σακούλες ΔΕΝ ανήκουν στον μπλε κάδο.

Σαν ένα μικρό παιδί που προσπαθεί απεγνωσμένα να μην πάει στο σχολείο, έτσι και οι πλαστικές σακούλες κολλούν στα μηχανήματα των εγκαταστάσεων ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα είτε να καταστρέφουν ολόκληρο το ανακυκλώσιμο φορτίο είτε να προκαλούν βλάβες στα ίδια τα μηχανήματα. Στο Κέντρο Ανακύκλωσης CID Management Waste στο Σικάγο, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι πρέπει να κόβουν οι ίδιοι με τα χέρια τους τις πλαστικές σακούλες αναρίθμητες φορές κάθε μέρα, τακτική που κοστίζει δεκάδες χιλιάδες δολάρια, αφού τα μηχανήματα δεν λειτουργούν και άρα δεν επεξεργάζονται τα ανακυκλώσιμα όπως θα έπρεπε.

Το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει η εταιρεία είναι απλό και κατανοητό: Μην απορρίπτετε τις πλαστικές σακούλες σας με τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα προϊόντα σας, αλλά συνεχίστε πάντα να ανακυκλώνετε!

Το βίντεο που ακολουθεί εξηγεί με λεπτομέρεια γιατί είναι σημαντικό αφενός να ανακυκλώνουμε και αφετέρου να το κάνουμε σωστά: