Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης στο Ν. Ηράκλειο Αττικής

Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων

661
Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων
Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων

Πέντε νέα συστήματα υπόγειων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης τοποθέτησε το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αυξάνοντας έτσι τα σημεία όπου, πλέον, κάτοικοι και επιχειρήσεις έχουν στη διάθεσή τους για να αποθέτουν τα σκουπίδια τους με τρόπο σύγχρονο και αποδοτικό.

Όπως και στις προηγούμενες αντίστοιχες παρεμβάσεις, οι νέοι, βυθιζόμενοι κάδοι μπήκαν σε μέρη που υπάρχει έντονη εμπορική δραστηριότητα και πυκνότητα κατοικιών συνεπώς μεγάλη συγκέντρωση απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν στην οδό Μαρ. Αντύπα, στην οδό Πρ. Λόφου και Ιεράπετρας (Ουρανοξύστες), στην οδό Πλαπούτα (μπροστά από τα σχολεία), στην πλατεία του Αγίου Λουκά (πλευρά λεωφ. Ηρακλείου) και έξω από το Δημοτικό Κοιμητήριο.

Τα οφέλη από την χρήση των νέων συστημάτων πολλαπλά και δοκιμασμένα στα σημεία που η δημοτική αρχή έχει ήδη, από τα προηγούμενα χρόνια, τοποθετήσει παρόμοια υποδομή (κυρίως στο κέντρο της πόλης):

Αφενός με την βύθιση των κάδων τα απορρίμματα δεν βρίσκονται πλέον εκτεθειμένα στην επιφάνεια με ό,τι αυτό σημαίνει για την εικόνα της πόλης και την υγιεινή. Αφετέρου με το σύστημα πίεσης που διαθέτουν, συμπυκνώνουν το απόρριμμα, με αποτέλεσμα ένα μόλις σύστημα υπόγειων κάδων να χωράει τον όγκο από 10 συμβατικούς κάδους. Αυτό σημαίνει ότι στα σημεία που τοποθετούνται οι καινούργιοι υπόγειοι κάδοι, οι παλιού τύπου μπορούν να απομακρυνθούν απελευθερώνοντας χώρο για την διέλευση των πεζών και την στάθμευση των οχημάτων.