Δύο τρόποι να ανακυκλώσετε τα παλιά σας ρούχα

667

Απαλλαγείτε από τα ρούχα που «πιάνουν χώρο» στις ντουλάπες σας με δύο απλούς, οικολογικούς τρόπους.

Οι περισσότεροι έχουμε στη ντουλάπα μας ρούχα που δεν τα φοράμε ποτέ, είτε γιατί δεν είναι πλέον στη μόδα αλλά μας αρέσουν και δε θέλουμε να τα πετάξουμε, είτε γιατί τα κρατάμε με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα… μας κάνουν ξανά.

Παρακάτω ακολουθούν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να απαλλαγείτε «οικολογικά» από τα ρούχα που γεμίζουν τις ντουλάπες σας.

Ο πρώτος τρόπος είναι τα καταστήματα ανταλλαγής, όπου μπορείτε να πάτε τα παλιά σας ρούχα και να τα ανταλλάξετε με καινούργια ή second hand σε χαμηλότερη τιμή.

Με τον δεύτερο τρόπο δεν χρειάζεται καν να φύγετε από το σπίτι σας. Εάν δεν χρειάζεστε ένα νέο τζιν αλλά θέλετε να απαλλαγείτε από τα παλιά σας ρούχα, βοηθώντας παράλληλα και τον πλανήτη και τους συνανθρώπους σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στις εταιρείες ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων, οι οποίες συλλέγουν ρουχισμό, διαχωρίζουν τα προϊόντα ανάλογα με την κατάστασή τους και είτε διανέμουν σε κοινωφελείς οργανισμούς, είτε τα προωθούν για ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση (recycle ή upcycle).

Ανακύκλωση ρουχισμού στην Αθήνα