Αγορά 2.500 ηλεκτροκίνητων απορριμματοφόρων από αμερικανική εταιρεία ανακύκλωσης

547

Η εταιρεία Republic Services από το Φοίνιξ της Αριζόνα, ηγετική εταιρεία στον τομέα της ανακύκλωσης και μη ασφαλούς απόρριψης στερεών αποβλήτων, ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Nikola Corp. για την ανάπτυξη και αγορά 2.500 ηλεκτρικών φορτηγών συλλογής απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Σύμφωνα με την εταιρεία, η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει την «πρώτη δέσμευση μεγάλης κλίμακας της βιομηχανίας για την ηλεκτροδότηση του στόλου».

Τα απορριμματοφόρα οχήματα μηδενικών εκπομπών, τα οποία θα έχουν εμβέλεια κίνησης περίπου 240 χλμ. και θα επαναφορτίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναμένεται να ενσωματωθούν στο στόλο της Republic Services από το 2023, με δυνατότητα επέκτασης της συμφωνίας για 5.000 οχήματα.

«Η συνεργασία αυτή επιταχύνει σημαντικά την πρόοδο της Republic Services στην καινοτομία του στόλου με στόχο την κερδοφόρο ανάπτυξη, τη μείωση των εκπομπών, την ενίσχυση της προτίμησης των καταναλωτών και τη δημιουργία μετοχών μακροπρόθεσμης αξίας», αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρείας, Jon Vander Ark και προσθέτει: «Η συμφωνία μας με τη Nikola αντιπροσωπεύει την πρώτη μεγάλης κλίμακας δέσμευση του κλάδου για την ηλεκτροδότηση του στόλου. Προσδοκούμε σημαντική εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους και περιβαλλοντικά οφέλη από αυτά τα φορτηγά και είμαστε βέβαιοι ότι οι καταναλωτές, οι κοινότητες και οι εργαζόμενοί μας θα επωφεληθούν από την τολμηρή μας δέσμευση».

Έως και 90% χαμηλότερες εκπομπές αερίων, αθόρυβη λειτουργία και εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους είναι μεταξύ άλλων τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη των ηλεκτροκίνητων απορριμματοφόρων στα οποία επενδύει η Republic

Η Republic αναφέρει ότι η συνεργασία με τη Nikola αντιπροσωπεύει ένα μετασχηματιστικό βήμα προς τις προσπάθειές της να αξιοποιήσει την τεχνολογία και την καινοτομία για τη μείωση των εκπομπών, την αύξηση της λειτουργικής αποδοτικότητας και την παροχή οικονομικών, περιβαλλοντικά βιώσιμων λύσεων στους πελάτες της. Μεταξύ των αναμενόμενων πλεονεκτημάτων της ηλεκτροδότησης του στόλου είναι η άμεση ροπή, χωρίς ρελαντί, αναγεννητική πέδηση, έως και 90% χαμηλότερες εκπομπές, πιο αθόρυβη λειτουργία, καθώς και σημαντικά χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

Πέρυσι, η Republic Services έθεσε έναν μακροπρόθεσμο στόχο βιωσιμότητας για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 35% και ήταν ο πρώτος πάροχος υπηρεσιών ανακύκλωσης και στερεών αποβλήτων στις ΗΠΑ που έλαβε έγκριση για τον στόχο μείωσης εκπομπών από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi). Η εταιρεία αναφέρει ότι σκοπεύει να συνεχίσει να επενδύει στην καινοτομία για να βελτιώσει την απόδοση, την οικονομία και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του στόλου της και να αυξήσει την αξία του για τους επενδυτές.